Muisjes

11/27/2012

0 Comments

 
Foto
Zelf hou ik heel erg van marsepein taarten maken enz.. Ik zag een super leuk recept en ik moest hem even delen;) Het zijn leuke muisjes voor op een taart of cakejes. En je kan ze maken met maar 2 kleuren! Het is natuurlijk wel leuk als je bijv. ook nog geel hebt voor de kaas zoals je op het plaatje ziet. Hieronder staat hoe je deze leuke meisjes kan maken.


Foto
Nodig:
- Grijs marsepein
- Zwart
marsepein
(- Wit marsepein)
(- Geel marsepein)
- Een mes
- Scribertool (sateprikker)

Hoe maak je het?:
het:

Eerst rol je het grijse marsepein (ong. 30 gram) uit
tot een langwerpig rondje.
Die verdeel je in 4 delen waarvan je er een weer in 2 delen verdeelt.

Foto
Die snijd je door.
Je pakt daar een deel van en prikt er met je scribertool een 'gaatje' in. Dat doe je onder het puntje van het stuk. Aan de andere kant maak je twee kleine gaatjes wat de ogen gaan vormen.
Dan pak je een ander stuk er rolt die tussen je handen LET OP: niet te erg want hij mag niet rond worden alleen het puntje moet een beetje gevormd worden. Dan zet je het hoofd op het lijfje.
In het lijf prik je nog 4 gaatjes voor de armen en de benen.

Dat doe je nog een keer.

Dan pak je het overig stuk en deelt die in vijf stukken.
Dat rol je uit. en die kan je gebruiken als armpjes en beentjes maar ook als staartjes. Met het punt van je mes kan je streepjes in de uiteinden doen zodat je vingers krijgt.

Met het zwarte marsepein maak je kleine rondjes die je op de gaatjes van de ogen doet en een kleine voor op het puntje van de neus.

Veel succes! 


Comments
Leave a Reply

    Auteurs

    Wij zijn Esmee & Sanne en we kennen elkaar van onze vakantie in Spanje en zien elkaar nog redelijk vaak. Dit is de site waar wij leuke  DIY's en colums schrijven.